Lite om telefonilösningar


skrivet den 25 mar av Blogger, klockan:13:12

Hej igen. I dag tänkte jag skriva lite om hur man som privatperson eller småföretagare kan hitta bra telefonilösningar 2012. Jag har i alla fall hittat telefonilösningar som fungerar bra för mig och som jag är nöjd med.

Jag började med att slänga ut den fasta telefonin. Jag hade visserligen en lösning - IP telefoni för företag - från en stor leverantör, där man helt enkelt har en slags IP växel och telefontrafiken går via bredbandet. Men jag behövde inte detta heller. Så jag kunde skicka tillbaka utrustningen, sälja de trådlösa telefonenerna från Siemens på blocket och riva ut alla gamla telekablar som gick från IP dosan till basstationen.

Jag använder i dag tre telefonilösningar.

Ett är vanlig mobiltelefoni med min iPhone. Även om samtalstaxan är högre blir det billigare totalt sett eftersom jag sa upp mitt abonnemang som alltså hette IP telefoni för foretag.

Två är Skype, som jag kan använda både i iPhonen och min Mac. Här kan man även ha videotelefoni. 

Tre är Viber, en gratisapp till iPhonen som funkar som Skype men du kan bara ringa till andra som har Viber. Viber har grym samtalskvalitet och smart gränssnitt.


Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comments are closed